Το 2005 ο Δημήτρης Φωτόπουλος άνοιξε τις πόρτες του Άνετον σε έναν ήσυχο δρόμο του Αμαρουσίου. Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι το εστιατόριο αυτό τότε θα γινόταν meeting point και πως μερικά χρόνια αργότερα θα μετρούσε αρκετές ανακαινίσεις για να μπορεί να εξυπηρετεί το πλήθος του κόσμου, που όλο και μεγάλωνε. Έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας στα Βόρεια Προάστια το «Άνετον» μετακόμισε στην καρδιά της Αθήνας με στόχο να γίνει πιο inclusive.

Σήμερα ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες αρχές ως προς το σεβασμό στην Ελληνική Κουζίνα, στην μαγεία της απλότητας, στην φιλοξενία και την εξυπηρέτηση, μα πάνω από όλα στην ιδεολογία του value for money food experience.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Άνετόν μας, το μέρος όπου θέλουμε πρώτα από όλα να νιώθετε άνετα και να μας εμπιστευτείτε για μια πρωτότυπη και άνετη –comfort- γευστική εμπειρία.

ΜΕΝΟΥ

Όλες μας οι συνταγές βασίζονται σε αγνά υλικά εποχής, τα οποία συνδυάζονται με τρόπο τέτοιο ώστε να σας δίνουν την καλύτερη γευστική εμπειρία, και είναι πάντα εναρμονισμένες με τις επιταγές της Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

Το μενού αλλάζει συχνά λόγω εποχικότητας των υλικών κι έτσι ανάλογα με τα υλικά που προσφέρει η φύση την εκάστοτε περίοδο, δημιουργούμε τα πιάτα μας. Αναζητούμε πάντα νέες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα (τυριά, κοπές και κρέατα) μέχρι συνταγές που να μας ξυπνούν οικογενειακές είτε παιδικές μνήμες τις οποίες μεταφέρουμε με έναν φρέσκο τρόπο στο πιάτο.

Αντίστοιχης εποχικής φιλοσοφίας είναι και η λίστα με τα cocktails καθώς και ο κατάλογος με τα κρασιά και τις μπύρες που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα από ελληνικές -αλλά και όχι μόνο- ετικέτες.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ 

HOLIDAY MENUS

ΔΕΙΠΝΟ

ΓΛΥΚΑ

Ο ΣΕΦ

Ο ΣΕΦ

Ο Βασίλης Ζώης, Executive Chef του Άνετον, βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία στα παρασκήνια του εστιατορίου μας –στην κουζίνα. Είναι ένας από τους πρώτους απόφοιτους της μαγειρικής σχολής “Le Monde” στην Αθήνα, από την οποία αποφοίτησε το 1998 -τη χρονιά που ξεκίνησε και το μαγειρικό του ταξίδι. Η μακρόχρονη εμπειρία του και η βαθιά γνώση του για την σύγχρονη ελληνική κουζίνα είναι αδιαμφησβήτητα στοιχεία του προφίλ του.

Σήμερα, ως συνιδιοκτήτης του Άνετον, ο Βασίλης φροντίζει η πρώτη ύλη που φτάνει στην κουζίνα μας να είναι ύψιστης ποιότητας, ενώ παράλληλα συνεχίζει να δίνει το μαγειρικό του στίγμα μέσα από τα πιάτα του να προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

12 + 11 =

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Nαυάρχου Νικοδήμου 3
Αθήνα.

Τηλ: +30 210 80 66 700